Nej til grusgrav

søndag den 21. december 2008

Kommunen: Det kan blive et nej til gravetilladelse

Skanderborg Kommune har besluttet at gennemføre en såkaldt VVM redegørelse for grusgravprojektet.

Beslutningen om, at der skal laves VVM-redegørelse for grusgraven, er en klar tilkendegivelse af, at udfaldet af Østjysk Grus ansøgning om gravetilladelse ikke er givet på forhånd.

- Den kan føre til, at vi peger på tiltage i forhold til, hvad der skal gøres, for at mindske generne. Hvis VVM-redegørelsen viser, at grusgraven vil have så alvorlige konsekvenser for landskabet og trafikken, at vi ikke kan acceptere det, så er det bestemt også en mulighed, at vi kan meddele afslag på ansøgningen, siger geolog Peter Frieboe fra Skanderborg Kommunes Natur & Miljøafdeling til Midtjyllands Avis.

Han vurderer, at det vil tage et år at lave selve VVM-redegørelsen, som er en grundig undersøgelse af grusgravens virkning på miljøet. Firmaet bag grusgrgraven, Østjysk Grus A/S, skal selv bestille og betale for de nødvendige undersøgelser.

Undersøgelserne skal udføres af et uafhængigt firma og leve op til Skanderborg Kommunes krav.

Et af kravene til en VVM redegørelse er, at borgerne inddrages undervejs i processen.
Ifølge Midtjyllands Avis betyder det, at Skanderborg Kommune vil sandsynligvis holde et borgermøde om den planlagte grusgrav.

- Reglerne siger at VVM-redegørelsen skal ledsages af en otte uger lang idé og foroffentlighedsfase, og her vil det være oplagt at inddrage borgerne ved, at Skanderborg Kommune holder et borgermøde, siger Peter Frieboe.

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]



<< Start