Nej til grusgrav

fredag den 12. december 2008

VVM undersøgelse af grusgravprojekt

Skanderborg Kommune vil gennemføre en såkaldt VVM undersøgelse af grusgravsprojektet på Rodelundvej.

VVM står for Vurdering af Virkninger på Miljøet. Midtjyllands Avis skriver fredag, at kommunen har truffet beslutningen om at lave en VVM redegørelse, efter sagen har været i "intern høring".

En lang række områder skal granskes grundigt. Allerede nu peger kommunen dog på to særlige problemer ved projektet.
  • Trafikken: Kommunen skønner, at projektet vil forøge lastbiltrafikken gennem Ry med 15-20 procent. Desuden vil trafikken med latsbiler gennem Gl. Rye stige med en endnu ukendt faktor. Desuden skal det undersøges, hvordan den øgede trafik vil påvirke skolevejene.
  • Projektets konsekvens på det naturskønne område. Her vil redegørelsen blandt andet se på, hvad det kommer til at betyde for landskabet, at grusgravens ejere har fået afslag på at fylde hullet op med jord. Dermed vil der blive tale om et blivende ar i landskabet.

Kommunen benytter samtidig chancen til at påpege, at Region Midtjylland har truffet beslutning om at udlægge grusgravsområdet helt uden at udføre særskilte vurderinger af områdets karakter. Der heller ikke har været en »overordnet planmæssig overvejelse omkring råstofindvinding i det eksakte område« fra Regionens side, skriver Midtjylland Avis.

Skanderborg Kommune har tidligere vurderet at det kan tage op til to år, at få lavet VVM-redegørelsen.

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]



<< Start